Opt-in voor third-party cookies? Only in Holland! *update* nl

Door NMe op zondag 26 juni 2011 11:14 - Reacties (19)
Categorie: -, Views: 15.986

Ze hebben het weer voor elkaar in Den Haag hoor. Tegelijk met de behandeling van een prima initatief (het afdwingen van netneutraliteit) heeft de Tweede Kamer het klaargespeeld om een amendement aan te nemen dat het aanbieders verplicht moet stellen om toestemming te vragen voor het zetten van third-party cookies. Nou is daar de laatste tijd natuurlijk veel over gezegd, maar ik denk dat ik nog wel wat toe te voegen heb aan het verhaal.

Lees verder »

Zoutactie: klantje pesten? nl

Door NMe op dinsdag 11 januari 2011 17:43 - Reacties (33)
Categorie: -, Views: 8.939

Afgelopen week kreeg ik een lief mailtje van de Nederlandse Spoorwegen. Omdat ze nu alweer een tweede jaar op rij keihard gefaald hebben met het winterweer hebben ze speciaal voor vaste klanten nu ook een "zoutactie". Ik zal eerst even het mailtje dat ik kreeg citeren.
Geachte heer NMe,

Het strenge winterse weer heeft in het Europese verkeer huisgehouden. Daar heeft u mogelijk hinder van ondervonden. Zo heeft u wellicht gemerkt dat ook wij speciale winterdienstregelingen hebben moeten inzetten, om zoveel mogelijk treinen wel te laten rijden.

Op dit moment rijden wij de normale dienstregeling. Toch kunnen treinen korter en daardoor drukker zijn. Wij zetten alle beschikbare treinen in en werken volop aan het herstellen van de treinen die door de winter buiten dienst zijn geraakt. Om drukte in de spits te beperken, introduceren wij diverse ‘zoutacties’. Hiermee stimuleren wij reizigers zoveel mogelijk buiten de ochtend- en avondspits te reizen.

Voor u als vaste klant hebben wij ook een speciale ‘zoutactie’. Wij bieden u aan om met uw Voordeelurenabonnement voor slechts € 2,50 met NS in de 2e klas te reizen op werkdagen na 19.00 uur. Om gebruik te maken van dit aanbod koopt u een Railrunnerkaartje. Dit aanbod geldt van vrijdag 7 januari tot en met maandag 31 januari 2011.

Voor meer informatie over de ‘zoutactie’ en actuele reisinformatie kijk op ns.nl.

Met vriendelijke groet,

<Naam verwijderd uit privacyoverwegingen>
Directeur Consumentenmarkt
Laat ik allereerst even voorbij gaan aan het feit dat deze actie alleen nut heeft voor mensen die na 19:00 reizen op werkdagen, want dat doe ik sowieso. Mijn werkgever is heel flexibel wat betreft werktijden en ik werk dan ook doorgaans van 12 tot 8 of van 11 tot 7. Prima voor deze actie dus.

Ik zal nog niet reageren op deze mail, maar ik zal even vertellen wat mijn gebruikelijke reiskosten zijn. Normaal betaal ik €12,20 voor een retourtje (met korting) van Reuver naar Eindhoven. Dat is ongeveer 60 kilometer en daarmee een behoorlijke afstand om te forensen. Laten we nu eens gaan rekenen: een enkeltje naar Eindhoven kost me €6,10. Dat ben ik sowieso kwijt, want 's ochtends kan ik niet na 19:00 reizen. 's Avonds zou ik dan apart een Railrunner-kaartje moeten kopen à €2,50, maar dat kaartje is alleen geldig in treinen van de NS; voor het stukje van Roermond naar Reuver moet ik dan alsnog een enkeltje kopen à €1,50.

Voor de mensen die meegerekend hebben: ik zou €2,10 per dag of €10,50 per week goedkoper uit zijn. Leuk hoor, maar in ruil voor die schamele twee euro moet ik wel 's ochtends een kaartje kopen en 's avonds twee kaartjes. Bovendien kan ik geen geld meer terugvragen bij vertraging waardoor ik zelfs duurder uit ben wanneer mijn trein vertraging heeft als ik van deze actie gebruik maak!

Ik realiseer me dat ik ook gewoon mijn OV-chipkaart kan gebruiken, maar als ik zie hoe vaak die dingen niet werken of hoe makkelijk het is om te vergeten uit te checken dan heb ik daar helemaal geen behoefte aan. En drie kaartjes per dag gebruiken is dermate onpraktisch dat ik het niet zie zitten voor die schamele twee euro per dag.

Klasse geregeld, NS. d:)b

The snag of leadership

By NMe on woensdag 26 augustus 2009 14:08 - Comments (10)
Category: -, Views: 7.187

As some of you will probably know, I play World of Warcraft in the sparse bit of time I have for myself. I'm going to dedicate this blog post entirely to WoW, so if you're not interested in the game or at least in games in general, you'd probably be better off when you stop reading here. Also bear in mind I wrote this post months ago and forgot to post it. :P

Read more »

A sad state of affairs

By NMe on vrijdag 27 maart 2009 12:38 - Comments (10)
Category: -, Views: 8.909

No other business suffers so much from incompetence as the IT business. There, I said it. When you're an incompetent cleaner, salesman, technical designer or architect you'll be found out soon enough, but as a programmer your bad practices can and will make it into production no matter how good or bad you are. A programmer's true incompetence often isn't discovered before it's too late.

Read more »

Justice at last

By NMe on dinsdag 17 maart 2009 10:55 - Comments (2)
Category: -, Views: 4.058

Management: a necessary evil. Yet not many companies realize that they're being eaten alive from the inside by bad decisions made by (middle) management. Stories are abundant, and I will tell some here.

Read more »